chrome firefox opera safari iexplorer

Президента просять повернути Києву відому площу Лесі Українки, яка сьогодні перетворена на базар ОДА

30 січня 2013 о 12:25

Народний депутат України, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича з проханням посприяти поверненню цивілізованого, європейського вигляду площі Лесі Українки у центрі Києва.

«Вікторе Федоровичу, якби ви заїжджали до Центральної виборчої комісії та Київської обласної держадміністрації з центрального входу, то побачили би, що тут, на одній із найвідоміших площ Києва, де знаходиться пам’ятник Лесі Українки, як у гірших традиціях перехідного періоду, розмістився ринок», — зазначає Микола Томенко.

Спроби громадськості вплинути на те, щоб прибрали це наметове містечко, яке виглядає як стихійний базар, а також сотню автомобілів торговців, що розташувалися на пішохідній зоні, не мали успіху.

До будівлі на площі Лесі Українки, 1, де розміщується ЦВК, обласна адміністрація та два комітети Верховної Ради України, щоденно приходить велика кількість відвідувачів, в тому числі послів іноземних країн, міжнародних представників, делегацій, які змушені спостерігати за цим стихійним ринком, який чомусь підтримується київською ОДА.

«Ринкова психологія» настільки заполонила столичну адміністрацію, що інколи торгівля з вулиці переміщається навіть на перший поверх зазначеної будівлі», — зауважив Микола Томенко.

Якщо проаналізувати аргументи щодо розміщення такого базару на площі Лесі Українки, то на думку приходять два пояснення, — зазначає народний депутат. Мабуть, цей ринок влаштували «для підсилення» функцій металевого паркану навколо ЦВК, щоб не допустити мирних зібрань чи акцій громадян. Інше пояснення – високопоставлені чиновники столичної обласної адміністрації вирішили влаштувати такий собі «кишеньковий» риночок біля свого робочого місця.

«У будь-якому випадку, жодне з цих пояснень не є достатнім для того, щоб нищити вигляд історичного, європейського Києва, заважати киянам нормально пересуватися площею Лесі Українки, а державним службовцям — цивілізовано та безперешкодно потрапляти на роботу і виконувати свої робочі обов’язки», — зазначив Микола Томенко.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути