chrome firefox opera safari iexplorer

"ЕтноВесна: «День Європи на батьківщині Лесі Українки»

21 вересня 2010 о 11:11

Фестиваль «ЕтноВесна» відбувається на батьківщині відомої української письменниці Лесі Українки, адже образ весни – основний в її творчості. Тим більш символічна дата проведення фестивалю — 19 травня, День Європи — адже європейський світогляд цієї письменниці знайшов визнання далеко за межами України.
 
Як відомо, на День Європи зазвичай посольства різних європейських країн демонструють в Україні особливості своєї країни та культури. Наша країна теж має можливість продемонструвати цьогоріч свою унікальність на Волині — батьківщині Лесі Українки.
 
На цю акцію обов’язково будуть запрошені дипломати та представники посольств різних країн. Учасники «ЕтноВесни» зможуть ознайомитися з унікальною історією м. Луцька, побувати в с. Колодяжному Ковельського району, де виховувалась і працювала письменниця, оглянути Музей-садибу Лесі Українки та завітати на концертно-театральне дійство «ЕтноВесна на батьківщині Лесі Українки», в якому візьмуть участь відома співачка Ірина Шинкарук, дует сестер Тельнюк, заслужена артистка України Анжеліка Рудницька та волинські фольклорні колективи.  
 
До того ж, під час «ЕтноВесни» Волинь презентує Луцький замок як номінацію на участь в акції «7 чудес України», яка має на меті привернути увагу мас-медіа та громадян до найбільш популярних пам’яток історії та культури України, що стали легендою певного краю, однак досі є невідомими для широкого загалу.
 
Тож сподіваюся, фестиваль «ЕтноВесна: День Європи на батьківщині Лесі Українки» допоможе ширше пізнати Україну, привідкриє для багатьох таємниці життєвого шляху геніальної української письменниці та залишить на згадку теплий весняний настрій і приємні враження від неповторних історико-культурних пам’яток Волинського краю.  

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути