chrome firefox opera safari iexplorer

«ЕтноВесна: День Європи на батьківщині Василя Симоненка»

21 вересня 2010 о 11:34

Черговий етнофестиваль за сприяння Фонду Миколи Томенка відбувся 17 травня 2008 року на Полтавщині. На свято були запрошені представники посольств та журналісти з Київської, Черкаської і Полтавської областей.

Гості „ЕтноВесни” відвідали батьківську хату Василя Симоненка у с. Бієвці Лубенського району та взяли участь у відкритті другої зали у Музеї видатного поета, що розташований у Тарандинцівській загальноосвітній школі, де навчався Василь Симоненко.

Після відкриття музейної зали, Микола Томенко презентував аудіо-видання „Лебеді материнства: Живий голос Василя Симоненка”. До цього компакт-диску увійшли 17 унікальних записів авторського виконання поетом своїх творів, а також кращі фонограми поезій Василя Симоненка та музичні твори на його вірші з фондів Українського радіо.

У рамках фестивалю також відбувся ярмарок народних промислів, куди були запрошені 60 майстрів-умільців із різних районів Полтавщини, а також святковий концерт за участю гурту «Мандри», ВІА «Кобза», групи «От вінта», а також відомих виконавців: Анжеліки Рудницької, Ірини Шинкарук, Юлії Рай, Антоніни Матвієнко.

Детальніше про цю акцію можна прочитати тут: http://tomenko.kiev.ua/info/194.htm