chrome firefox opera safari iexplorer

Восени у продажу з’явиться Діловий щоденник українця на 2011 рік

20 вересня 2010 о 08:53

З нагоди 20-ої річниці незалежності України Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та видавництво «Генеза» підготували до друку «Український щорічник – 2011 (діловий щоденник українця)».

Ініціатор видання Микола Томенко пояснив, що основною ідеєю проекту було, щоб у ювілейний рік незалежності кожний день розпочинався не лише зі згадки про державні, національні чи релігійні свята, але й зі згадки про визначних українців. «Наш задум був такий, щоби кожен день розпочинався з інформації про народження на світ тієї людини, завдяки якій українська історія прославилася, українська культура стала визначною, українська держава стала реальністю. Якщо хочете, кожний день в перспективі мусив би стати «днем» Тараса Шевченка і «днем» Лесі Українки, «днем» Богдана Хмельницького і «днем» Ярослава Мудрого», — говорить Микола Томенко. Принцип відбору особистостей авторський, однак, в його основі ті постаті, які народилися в Україні, які присвятили своє життя Україні, які були виховані Україною або які, перебуваючи поза Україною, всіляко підтримували та пропагували свою батьківщину.

На думку автора ідеї, власники ділового щоденника по-новому відкриють для себе як досі незнані постаті інтелектуалів, державних та громадських діячів, які працювали в інтересах власного народу, так і вже відомих людей. Дізнаються авторів найвідоміших українських афоризмів та пісень, прочитають як Володимир Маяковський агітував вивчати українську мову, а Антон Чехов – перечитати «Кобзар» Тараса Шевченка, відкриють для себе лірику Івана Франка у перекладі Анни Ахматової та ще багато нового і цікавого.

Щорічник зроблений у форматі ділового щоденника та складений за принципом, що день розпочинається з дня народження визначного українця, згадки про державні, національні, професійні чи релігійні свята, визначні історичні події тощо.

Окрім того, у ньому буде розміщено багато корисної статистичної інформації, а на кожний день буде запропонований афоризм дня, який пов'язаний з творчістю визначної особистості, що народилася в цей день чи зі своєрідною тематикою дня. «Український щорічник – 2011 (діловий щоденник українця)» поступить у продаж в жовтні цього року.



24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути