chrome firefox opera safari iexplorer

Готується до друку «Український щорічник-2012»

22 липня 2011 о 16:02

Як відомо, у минулому році за ініціативи Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» був виданий Діловий щоденник українця «Український щорічник–2011».

Він був зроблений у форматі ділового щоденника та складений за таким принципом: день розпочинається з дня народження визначного українця, коротких відомостей про нього, цитати, згадки про державні, національні, професійні чи релігійні свята, визначні історичні події тощо.

Окрім того, у щорічнику розміщена цікава статистична інформація, на кожний день запропоновано афоризм дня, який пов'язаний з творчістю визначної особистості, що народилася в цей день, або зі своєрідною тематикою дня.

Ініціатор цього проекту Микола Томенко назвав його одним із найбільш вдалих проектів Фонду «Рідна країна», адже, незважаючи на те, що минулорічний щоденник з’явився у продажу лише наприкінці жовтня, його 5-тисячний тираж з легкістю знайшов своїх користувачів серед українців.

З огляду на це, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом з видавництвом «Веселка» запланував видання «Українського щорічника» і на 2012 рік. Він збереже загальну ідеологію і принцип організації, але матиме деякі новації.

По-перше, оновиться склад видатних персоналій та відомостей про них. По-друге, нове видання щорічника буде більшою мірою присвячене українській історії, культурі та традиціям. Так, на прохання читачів, буде додана рубрика «Український народний календар», де міститиметься інформація про народні звичаї, прикмети, церковні свята, іменинників тощо.

«Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути