chrome firefox opera safari iexplorer

Чи приживеться в Україні СМС-контроль за учнями?

13 жовтня 2010 о 11:49

У Вінницькій області до кінця року планують запровадити так званий «СМС-щоденник», нову систему повідомлень про прогули та успіхи школярів. Суть його полягає в тому, що в СМС-режимі батьки отримуватимуть інформацію про успішність та дисципліну своїх дітей безпосередньо зі шкільного сервера.

Вартість таких послуг, за словами представників проекту, становитиме 5 грн. на місяць. Послуги надаватимуться згідно з укладеними договорами, а оплату батьки проводитимуть або через банк або через платіжні термінали. Для малозабезпечених сімей такі повідомлення будуть направлятися безкоштовно.

Зараз такою системою повідомлення батьків активно користується вінницький ліцей №7 та школа №12. У ліцеї вже створили «інформаційний штаб», у базі даних — понад тисячу номерів телефонів батьків. СМС-повідомлення розсилаються двічі на тиждень. Інколи доводиться відсилати по 200 СМС на день. Та вчителі не нарікають: для полегшення текстового набору підготували спеціальні шаблони. Батькам новація подобається. Учням — не завжди.

За матеріалами СТБ та www.myvin.com.ua 

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути