chrome firefox opera safari iexplorer

У школах запровадили новий предмет «Ми господарі Євро-2012»

17 листопада 2010 о 10:21

Українські школярі отримуватимуть оцінки за футбольні знання. Новий навчальний курс «Ми господарі Євро-2012» запровадили цього року спеціально до чемпіонату з футболу для учнів 10 та 11 класів шкіл Київської, Львівської, Харківської та Донецької областей та міста Києва.

Та от підручників для курсу не виготовили і навіть не передбачили окремого вчителя.

Дар’я Безродна, журналіст: «Одна з перших шкіл, де впровадили курс до чемпіонату Євро 2012 знаходиться у кількох метрах від недобудованого олімпійського стадіону. Але про відставання від графіків та інші недоліки підготовки у Міністерстві освіти учням вирішили не розповідати».

Він ледве стримується, щоби не ходити класом. Учитель фізичного виховання столичної школи Сергій Чешейко перекваліфікувався в експерта з Євро-2012. Тепер окрім звичних уроків фізкультури раз на тиждень він розповідає учням про футбол.

Сергій Чешейко, заслужений учитель України: «Фінальний матч закінчився з рахунком 2:0. перший м’яч забив Гуліт. А другий Марк Ван Басет. Неймовірний був гол. Ой, неймовірний. З правого флангу з льоту».

Спеціальних підручників, як і вчителів, для курсу Міністерство освіти не передбачило. Діти шукають інформацію у довідниках, Інтернеті. Як правило, активніші на цих уроках хлопці.

Станіслав Шмідт, учень 11 класу: «Якась новинка в житті. Все дуже цікаво. Твоя країна проводить такий чемпіонат. Дуже цікаво спостерігати за цим і вивчати».

Бардач Олена, учениця 11 класу: «Курс дуже цікавий. Це розширює наш світогляд».

Денис Рожко, учень 11 класу: «Може буду десь підпрацьовувати біля стадіону і отримую білети».

Інформація для учнів відповідає радше знанням волонтерів, кажуть вчителі. В Міносвіти нічого страшного у цьому не бачать.

Сергій Дятленко, Начальник відділу природничо-математичної освіти МОН: «Коли приїдуть іноземні туристи і теперішні учні, а в майбутньому це молоді люди зможуть розказати іноземним туристам про своє місто. Особливості доїзду, проїзду».

Курс «Ми господарі Євро-2012» проводять за рахунок варіативної складової. Тобто, один предмет з необов’язкової програми замінять новим. Але лише на цей та наступний навчальні роки.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути