chrome firefox opera safari iexplorer

До переліку предметів ЗНО-2013 додано новий предмет

21 вересня 2012 о 09:58

Міністерство освіти підписало Наказ № 943 від 23.08.2012 р. «Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2013 році».

Цим документом встановлено, що зовнішнє незалежне оцінювання бажаючих вступати в 2013 році до вищих навчальних закладів буде проводитися з 11 предметів і, крім того, до переліку додано світову літературу.

Абітурієнти матимуть можливість обрати для тестування такі предмети:
• історія України;
• всесвітня історія
• українська мова і література;
• світова література;
• біологія;
• математика;
• фізика;
• географія;
• хімія;
• російська мова;
• іноземна мова за вибором (іспанська, англійська, німецька, французька).

Кожен абітурієнт матиме право на складання тестів не більше як із 4-х предметів. Тести для зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії будуть перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами; світової літератури – російською мовою.

Школярі 11-х класів мають можливість вже почати готуватися до ЗНО-2013. На сторінках Всеукраїнської освітньої мережі «Щоденник.ua», робота якої схвалена Міністерством освіти та Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти, учні можуть пройти тести ЗНО минулих років і одразу дізнатися свої результати. Таким чином, абітурієнти знатимуть, які предмети їм потрібно підтягнути.

Педагоги, в свою чергу, вже залучають учнів до розділу «ЗНО» на порталі «Щоденник.ua, проводять контрольні роботи в онлайні та готують школярів 11-х класів до вступу в університети.

Станом на 1 вересня 2012 року до Всеукраїнської освітньої мережі «Щоденник.ua» підключено 9400 навчальних закладів і 1 150 000 користувачів.

Використання освітньої мережі абсолютно безкоштовне і не потребує від школи ніякої абонентської плати.

За матеріалами прес-служби проекту «Щоденник.ua»

Розділи: Новини освіти

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути