chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартувала кампанія ЗНО на 2013 рік

09 листопада 2012 о 12:09

Затверджено програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України та біології. Відповідний наказ підписано 6 листопада поточного року. Про це УНН повідомили у прес-службі міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

«Внесення змін до програм зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів, із яких у 2013 році будуть проведені тестування, не передбачено. Змістове наповнення тестів відповідатиме чинним програмам зовнішнього незалежного оцінювання з відповідних предметів», — повідомили у прес-службі.

В Українському центрі оцінювання якості освіти завершується підготовка характеристик тестів, у яких буде зазначено кількість завдань у кожному тесті, їхні форми та схеми оцінювання. Ці характеристики найближчим часом будуть розміщені на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (розділ «Підготовка до ЗНО»).

Довідка УНН: із 2004 р. за підтримки міжнародних і громадських організацій в Україні була сформована система зовнішнього незалежного оцінювання.

Комплекс організаційних процедур (передусім — тестування) спрямований на визначення рівня навчальних досягнень випускників середніх навчальних закладів при їхньому вступі до вищих навчальних закладів.
Мета зовнішнього незалежного оцінювання: забезпечення реалізації конституційних прав громадян на рівний доступ до якісної освіти, здійснення контролю за дотриманням Державного стандарту базової і повної середньої освіти й аналізу стану системи освіти, прогнозування її розвитку.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховуються як результати державної підсумкової атестації і як результати вступних іспитів до вищих навчальних закладів. .

Забезпечення зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється Українським центром оцінювання якості освіти у співпраці з місцевими органами управління освітою, обласними інститутами післядипломної педагогічної освіти, навчальними закладами. Координація роботи учасників процесу зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється через Вінницький, Дніпропетровський, Донецький, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Одеський, Сімферопольський і Харківський регіональні центри оцінювання якості освіти, за кожним із яких закріплено по 2-4 регіони України.

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути