chrome firefox opera safari iexplorer

Україна очолить ОБСЄ у 2013 році

23 листопада 2010 о 20:59

Україна очолить Організацію з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) у 2013 році. Таке рішення міністри закордонних справ 56 держав-учасниць ОБСЄ прийняли у вівторок, 23 листопада, повідомляє офіційний сайт ОБСЄ.

Як зазначається, рішення було прийнято при необхідному консенсусі.

Наразі Казахстан головує в ОБСЄ. Литва буде головувати в організації у 2011 р. Ірландія очолить ОБСЄ у 2012 р.

Нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Казахстану Канат Саудабаєв привітав Україну з даного приводу. «Я щиро вітаю Україну у зв'язку з присудженням головування в ОБСЄ у 2013 році. Бажаємо нашим українським партнерам і друзям успіхів у реалізації цієї відповідальної місії і належне продовження зусиль попередніх головувань зміцнювати і розвивати ОБСЄ у світлі нових геополітичних реалій», — сказав Саудабаєв.

ОБСЄ (OSCE, Organization for Security and Co-operation in Europe) — Організація з безпеки і співробітництва в Європі, найбільша у світі регіональна організація, що займається питаннями безпеки. Вона об'єднує 56 країн, розташованих у Північній Америці, Європі та Центральній Азії.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути