chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — третя у списку країн, які радять відвідати у 2012 році

07 листопада 2011 о 17:01

Авторитетний британський путівник The Lonely Planet поряд з Угандою, М’янмою, Бутаном та Кубою включив Україну до топ-10 країн світу, які варто відвідати в 2012 році.

На першому місці — Уганда. Видання, зокрема, пропонує відвідати долину річки Ніл, савани та джунглі Крім того, у цьому році Уганда святкує 50-річчя своєї незалежності. Столиця Кампалі, яка вважається одним з найбезпечніших міст Африки, неодмінно проведе цей захід яскраво. Разом з тим, в країні все ще залишається багато проблем з повагою до прав людини та толерантністю. Так, зокрема, гомосексуалізм вважається табу. Крім того, експерти не радять поїздки до північно-східної частини країни.

Друге місце в рейтингу посіла М’янма (Бірма). Країна славиться білими піщаними пляжами, оточеними горами. Територія заповнена древніми містами та пагодами. Зокрема, на 26 км рівнини на березі річки біля міста Баган розміщується близько 4 тис пагод.

Україна посіла у рейтингу 3 сходинку. The Lonely Planet пропонує туристам заповнити прогалини та кліше і познайомитись з «великим невідомим місцем Європи». Видання згадує Одесу, старе місто Київ, природу на незайманих берегах кримського узбережжя та «пиво, дешевше, ніж вода». Як місця для подорожі особливо пропонується відвідати міста, де буде проведено Євро-2012, та Чорнобиль.

Наступна країна – Йорданія. The Lonely Planet називає Йорданію однією з найбільш відкритих, доброзичливих та гостинних країн на Близькому Сході та пропонує відвідати Ваді-Рум, Джераш та Мадабу. Крім того, економіка країни зараз знаходиться на підйомі, а її туристична інфраструктура робить країну однією найбільш доступних арабських держав для мандрівників.

П’яте місце в рейтингу посіла Данія. Затишні міста Данії, як зазначає The Lonely Planet, є також ідеальними для людей, які люблять подорожувати велосипедом. По всій країні можна знайти близько 10 тис км велосипедних трас і близько 4 млн велосипедів.

Наступною країною для відвідування The Lonely Planet пропонує Бутан. Зокрема, путівник пропонує політ над піками гір, які захищають місто Паро, похід через незаймані гори західного Бутану та відвідання Королівського національного парку Манас.

Сьоме місце в рейтингу посіла Куба. Країна, в якій поступово відкриваються двері світовому капіталізму, притягує мандрівників своєрідністю свого повсякденного життя, яке включає танці сальси експромтом, каву та ром-брейки, а також вози, запряжені кіньми.

Наступним місцем, яке варто відвідати, The Lonely Planet вважає Нову Каледонію. Путівник зазначає, що Нова Каледонія нагадує шматок Франції, який перемістили прямо в тропіки.Разом з тим, на перший план в країні виходить культура корінних меланезійських народів та відродження давніх традицій.

На думку The Lonely Planet, Тайвань також пропонує мандрівникам в першу чергу приголомшуючий пейзаж – поєднання скель, моря та гір. Цікавими для відвідання є також численні музеї, в яких зберігаються скарби імператорського Китаю. Тайвань було обрано кращим місцем для відвідання в 2012 році, оскільки влада країни все більше фінансує розвиток велосипедного спорту, а тому країну можна оглянути, скориставшись безліччю спеціальних доріжок.

Заключною країною в списку є Швейцарія. Країна є економічно розвиненою, стабільною, з чудовими гірськими та рівнинними ландшафтами. Укладачі рейтингу зазначають, що цього року Швейцарію буде набагато легше відвідати завдяки запуску 19 нових поїздів з Парижу, а також будівництву великого залізничного тунелю Готтхард.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути