chrome firefox opera safari iexplorer

Укравтодор ініціює заборону на рекламу вздовж автодоріг

09 листопада 2010 о 13:09

Державною службою автомобільних доріг України підготовлено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування», що виноситься на публічне громадське обговорення.

На думку дорожників, значна кількість рекламоносіїв, розміщених у безпосередній близькості від дороги, погіршує видимість дорожніх знаків, негативно впливає на сприйняття водіями дорожньої обстановки та відволікає від керування транспортними засобами, створює передумови до виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Даний законопроект розроблений з метою адаптації законодавства України до законодавства ЄС. На сьогоднішній день діє «Европейское соглашение о международных автомагистралях от 15 ноября 1975 года», до якої Українська РСР приєдналась відповідно до постанови Ради Міністрів Української РСР від 9 листопада 1982 р. Відповідно до вимог цього «соглашения» (розділ VII Ландшафт) забороняється розміщення рекламних щитів по обидва боки автомобільних доріг міжнародного значення.

Оскільки вищенаведена Європейська угода є обов’язковою для України, то необхідно прийняти відповідну нормативно-правову базу для заборони розміщення рекламоносіїв на міжнародних автомобільних дорогах. Відтак, технічні умови для подальшої видачі дозволу на цих автошляхах будуть визначатися у встановленому запропонованим законодавчим актом порядку.

Довідка

Автомобільні дороги загального користування поділяються на автомобільні дороги державного та місцевого значення. Автомобільні дороги державного значення підрозділяються на міжнародні, національні та регіональні. До міжнародних автомобільних доріг належать дороги, що суміщаються з міжнародними транспортними коридорами та/або входять до Європейської мережі основних, проміжних, з’єднувальних автомобільних доріг та відгалужень, мають відповідну міжнародну індексацію і забезпечують міжнародні автомобільні перевезення.

Територією України проходить декілька автомобільних доріг міжнародного значення: М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі (державний кордон з Білоруссю), М-02 Кіпті — державний кордон з Росією, М-03 Київ — прикордонний перехід Довжанський, М-04 Знам'янка — Луганськ — кордон з Росією, М-05 Київ — Одеса, М-06 Київ — Чоп, М-07 Київ – Ковель — прикордонний перехід «Ягодин», М-08 обхід Ужгорода — кордон зі Словаччиною, М-09 Львів — Рава-Руська — державний кордон з Польщею.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути