chrome firefox opera safari iexplorer

Для гостей Євро-2012 введуть єдиний проїзний квиток

05 грудня 2010 о 14:29

Усі чотири українські міста-господарі Євро-2012 повинні ввести єдиний проїзний квиток для міського транспорту. Про це наголосив вчора у Києві на прес-конференції Віце-прем’єр-міністр України з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков.

Урядовець підкреслив, що ціна на «проїзний» всередині міст повинна бути обґрунтованою і доступною для людей.

Для цього у Харкові вже створено єдиного пасажирського перевізника — підприємство «Харків Пасажирський», який має об'єднати КП «Харківський метрополітен», КП «Міськелектротранс» та комунальні автобуси. У найближчих планах цього підприємства — створення єдиного проїзного квитка на весь міський транспорт.

За словами віце-прем’єра, квиток буде мати вигляд пластикової картки, а ціну такого квитка, яка буде діяти в усіх містах протягом всього періоду чемпіонату, визначать міста.

«Попередня ціна, яка обговорювалась, — 18-25 євро на весь період турніру. Проте, це не стосується міст, які мають метрополітен», — підкреслив Віце-прем’єр.

За словами урядовця, єдиний проїзний квиток — це важливе рішення і крок назустріч уболівальникам. «Кілька днів тому Росія отримала чемпіонат світу-2018. Не останню роль у цьому зіграв аргумент відмови від плати за громадський транспорт на користь вболівальників. Катар зробив те саме. Результати ви знаєте самі», — пояснив Борис Колесніков.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути