chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві збудують 6 платних тунелів

22 грудня 2010 о 22:42

Для того, щоб подолати заори, у столиці збудують шість тунелів. Це передбачено новим генеральним планом розвитку міста, сказав начальник КО «Інститут генерального плану» Сергій Броневицький в інтерв'ю ЛігаБізнесінформ.

«Транспортна проблема в столиці виникає тому, що на лівому березі проживає 40% населення й при цьому там усього 19% робочих місць. Таким чином, 23% жителів міста щодня їдуть на роботу на правий берег і назад, а це сотні тисяч автомобілів. Тому в Генеральному плані ми передбачаємо будівництво шести тунелів», — сказав він.

Броневицький відзначив, що найбільший тунель і перший проект, який хочуть реалізувати, буде завдовжки 7 км від площі Перемоги до станції метро «Лівобережна».

Водночас він додав, що швидше за все тунелі у Києві будуть платними.

«Я впевнений, що тунелі, які будуть побудовані в Києві, будуть здебільшого платними. Передбачити в бюджеті, навіть у державному, мільярди гривень на їхнє будівництво важко. Ці проекти потрібно віддати в концесію або іноземним, або українським інвесторам. І дозволити їм після введення тунелів в експлуатацію брати плату за проїзд», — сказав начальник комунального об'єднання.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути