chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартувала акція «Збережи ялинку»

03 грудня 2010 о 00:55

Замість ялинки — зимовий букет. В Україні стартувала акція «Збережи ялинку». У такий спосіб екологи хочуть привернути увагу суспільства до проблеми масштабного вирубування хвойних дерев у новорічно-різдвяний період. Цьогоріч акцію розпочали з майстер-класу.

Зоя Ружин у виготовленні різдвяних прикрас не аматор. Майже десять років виготовляє і прикрашає ялинки для музеїв, виставок і державних органів. Втім ідея створити різдвяне дерево з гілок з'явилася випадково.

Зоя Ружин, заслужений працівник культури України: «Коли під Новий рік, я йшла підземним переходом, я згадала, що в мене нема вдома ялинки, я побачила гору ялинкових отаких гілок. І той же час я уявила собі на одному цвяху. В мене в голові конструкція в голові зразу».

Щоб зробити зимовий букет, озброїтися треба кількома метрами мотузки, оберемком гілок з хвойного дерева та прикрасами. Далі все залежить від уяви.

Зоя Ружин, заслужений працівник культури України: «Вдома може бути, картина висіти на цвяшку, може бути годинник. І не псувати стіну, а використати те місце уже із тим цвяхом, яке у вас є в квартирі».

Година праці — і на стіні справжня Новорічна гостя. Прикрашати її можна всім — від звичайних ялинкових іграшок до бубликів. Втім головна цінність цього зимового букету — збережені дерева. В новорічний період їх тисячами вивозять на ринки.

Тетяна Тимочко, голова Всеукраїнської екологічної ліги: «Ми маємо з одного боку, дати в суспільство позитивні сигнали щодо формування інакшого ставлення. Але ми маємо змусити органи державної влади, місцевого самоврядування взяти під жорсткий контроль продаж цих ялинок».

Замість вирубаних екологи закликають прикрашати ялинки в горщиках. Їх можна купити або взяти в оренду тільки на різдвяні свята.

Фото з сайту http://www.ukraflora.com.ua
.