chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться власна траса Формули-1

21 грудня 2010 о 21:30

Україна побудує власну трасу Формули-1 — у Київській області, у Поліському та Іванківському районі. За словами голови місцевої держадміністрації Анатолія Присяжнюка, у цього проекту вже є інвестор.
Він повідомив, що для реалізації даного проекту виділено 100 гектарів землі, а інвестиції складуть близько 1 мільярда доларів.

«Я бачив цей проект. Він пройшов експертну оцінку в Європі, ним займається людина з Данії, яка будувала останні траси в Еміратах, Сінгапурі, інших країнах», — заявив Присяжнюк.

Як заявив Присяжнюк, зараз проект треку проходить експертну оцінку «в Європі», а його автором є Герман Тільке — творець багатьох міжнародних автодромів, в тому числі і російської траси Формули-1, яку планується побудувати в Сочі. Крім безпосередньо гоночного кільця під Києвом буде створена і вся необхідна інфраструктура для проведення міжнародних змагань.

«Це не тільки кільце протяжністю 5,2 кілометрів, а й відповідна інфраструктура (готелі, розважальна складова, трибуни та інше)», — сказав Присяжнюк.

Передбачувані терміни реалізації проекту — два роки. Будівництво треку планується почати в 2011 році, а обсяги інвестицій в цей проект оцінюються в мільярд гривень.

Також Присяжнюк повідомив, що вже створена робоча група в обладміністрації, яка займається підготовкою необхідної документації для початку реалізації проекту.

Як відомо, в сусідньому з Іванківським районі — Вишгородському — знаходиться резиденція президента Віктора Януковича «Межигір'я».

Для порівняння, російська траса Формули-1 під Сочі, за попередніми оцінками, обійдеться в 150-200 мільйонів доларів. При цьому приблизно половина суми буде витрачена на будівництво вуличної дорожньої мережі в Олімпійському парку.

Нагадаємо, що Гран-прі Росії, швидше за все, буде представляти собою вуличну трасу, частково прокладену по дорогах майбутнього Олімпійського села. Остаточний проект автодрому поки ще не обраний, проте першу гонку на ньому планується провести вже в 2014 році.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути