chrome firefox opera safari iexplorer

19 травня по Києву ганятимуть боліди Формули-1

16 травня 2012 о 09:30

Київ. 16 травня. УНІАН. У суботу, 19 травня, з 14.00 до 19.00 на бульварі Лесі Українки відбудеться показовий виступ боліду Формули-1 – команди «Red Bull Racing».

Як повідомили в Київській міськдержадміністрації, усі охочі зможуть побачити неймовірну швидкість, маневреність та феноменальні характеристики прискорення боліду від 0 до 100 км/год за 2,5 секунди. Крім того, присутні зможуть побачити показові заїзди суперкара американської гоночної серії NASCAR і виступ триразового чемпіона України з дрифтингу Олександра Гринчука.

Найшвидшим болідом керуватиме один з найбільш обдарованих молодих гонщиків нового покоління, основний пілот Scuderia Toro Rosso– Даніель Ріккардо.

Захід ініційований ТОВ «ЮСП» та підтриманий столичною владою.

В КМДА зазначають, що для підготовки місця проведення заходу з 22.00 16 травня буде обмежено транспортний рух на бульварі Лесі Українки (від пров. Щорса до вул. І. Кудрі). Крім того, 19 травня з 00.00 до 21.00 на тому ж відрізку дороги, а також вул. Кутузова (бульв. Лесі Українки до вул. Старонаводницької) буде здійснено перекриття транспортного руху.

Для проведення заходу на належному рівні міська влада забезпечуватиме охорону громадського порядку, заходи безпеки та медичний супровід.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути