chrome firefox opera safari iexplorer

Між Україною та Ізраїлем починає діяти безвізовий режим

09 лютого 2011 о 10:56

З 9 лютого набуває чинності підписана 21 липня 2010 року угода про безвізовий режим між Україною і Ізраїлем.

Відтепер громадяни України й Ізраїлю зможуть відвідувати країни без віз на період, що не перевищує 90 днів, протягом 180 днів.

Ізраїльська влада розраховує, що такий крок збільшить у 2011 році кількість українських туристів на 40% — до 140 тисяч осіб — і принесе в економіку близько 100 млн. доларів.

У Києві також вітають відміну візового режиму і теж сподіваються на збільшення потоку туристів і інвестицій.

На урочисте введення безвізового режиму прибудуть міністр туризму Ізраїлю Стас Місежников і делегація Ізраїлю: представники ізраїльських державних органів, ділових кіл і туроператорів.

Протягом 9-10 лютого С.Місежников планує зустрітися з віце-прем`єр-міністром України Віктором Тихоновим і міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути