chrome firefox opera safari iexplorer

З лютого українці зможуть їздити до Ізраїлю без віз

23 листопада 2010 о 18:45

9 лютого 2011 року набуде чинності угода між Кабінетом Міністрів України та урядом Ізраїлю про відмову від візових вимог для осіб, які користуються паспортами громадянина або службовими паспортами України та Ізраїлю. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Він нагадав, що ця угода стосується короткострокових поїздок громадян обох країн, тобто до 90 днів.

У МЗС України сподіваються на те, що введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України та Ізраїлю буде сприяти розвитку співпраці в різних сферах між двома країнами.

Нагадаємо, 22 листопада Європейський Союз надав Україні План дій щодо безвізового режиму.

Кіпр підтримує ухвалення Плану дій із запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав ЄС.

3 листопада Україна і Сербія погодили проект угоди між Кабінетом міністрів і урядом Республіки Сербія про відмову від візових вимог для громадян.

4 вересня Україна і Гонконг підписали угоду про безвізовий режим.

10 серпня Македонія ввела тимчасовий безвізовий режим для громадян України.

27 липня посол Мексики Беренісе Рендон Талавера заявив, що Мексика готова ввести безвізовий режим для українців.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути