chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі роботи конкурсу «Що б я зробив для України»

21 лютого 2011 о 12:40

Підбиваємо підсумки конкурсу на кращі твори за темою «Що б я зробив для України», який був оголошений світоглядним порталом «Рідна країна» з нагоди 20-річчя незалежності та Міжнародного дня рідної мови.

Ми вдячні УСІМ, хто надіслав нам свої роздуми, спостереження, пропозиції та плани для покращення життя у рідній для нас країні!

Приємно також відзначити, що «географія» нашого конкурсу виявилася надзвичайно широкою – вона охопила Кіровоградську, Вінницьку, Миколаївську, Хмельницьку, Рівненську, Запорізьку, Одеську, Київську, Дніпропетровську, Черкаську, Івано-Франківську, Сумську, Волинську, Харківську, Чернівецьку та Чернігівську області.

Ми вирішили, що УСІ, хто надіслав свої роботи для участі у конкурсі, отримають у подарунок «Український щорічник-2011».

Сподіваємося, що кожен день відомі особистості зі сторінок цього ділового щоденника будуть надихати та вмотивовувати Вас до активної роботи. А кожні кроки з реалізації Ваших ідей стосовно майбутнього нашої країни ви зможете фіксувати в окремій рубриці щоденника «Що я зробив для України».

Найкращі твори, які нами були відзначені, як і обіцяли, публікуємо на порталі «Рідна країна».

Оксана Шамрай, м. Дніпропетровськ

«Жили колись вільні люди. Хлопці були працьовиті, дівчата красиві, діти розумні, старці мудрі, а як треба було, то всі вони вміли і за себе постояти і родину захистити…»

Тетяна Несват, Запорізька обл.

«Нам з вами пощастило жити в мальовничих краях, які наповненні духом історії, традиції і культури. Але багато хто з нас навіть не був у сусідній області, а хтось і не знає свого району...»

Іван Демчук, Рівненська обл.

«…або ми перестанемо догоджати режимам різних країн світової спільноти – чи то найближчим сусідам, чи далеким партнерам, і станемо на власний шлях розвитку, зберігаючи свою автентичність, в той же час використовуючи кращі світові зразки розвитку економіки, або ми втратимо спочатку свою індивідуальність, а невдовзі і державність...»

Юлія Пацьора, Вінницька обл.

«Кожен твій день, слово, справа є відповіддю на поставлене завдання — це для рідної країни. Усе, що отримуєш, — цінуй, бережи, використовуй справедливо, примножуй, ділися, віддавай…»

Олена Ткачук, м. Хмельницький 

«Я б хотіла, щоб український народ ніколи не забув традицій, що прийшли до нас ще із давніх-давен. Щоб ми, українці, мали чим пишатися, і не тільки матеріальним становищем, а в першу чергу — своєю індивідуальністю, своїми культурними досягненнями…»

Вікторія Савчук, студентка 1 курсу, м. Луцьк

«…Можу вивчати традиції нашого народу, а не вірити китайському фен-шую. Можу читати братику на ніч українські казки, розповідати про українські традиції своїм друзям…»

Тетяна Кроха, учениця 11 класу, Черкаська обл. 

«Я б взагалі пенсійний вік довела до 50 років для жінок і 55 для чоловіків. А ті, хто це придумав, нехай працюють хоч і до 70 років, у них я бачу здоров'я на придумки вистачає…»

Владислав Спицький, учень 11 класу, Черкаська обл.

«…Невже ми стали настільки черстві, настільки закохані у своє «я», що нас перестала хвилювати доля наших оточуючих, доля нашої рідної землі?!»

Катерина Івкова

«…Ну а от — мої власнi вiршi, якi я написала для Украiни…»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути