chrome firefox opera safari iexplorer

У Чернівецькому університеті створять Біблійний сад

20 лютого 2011 о 08:39

На території Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича розпочали роботу над створенням першого в Україні Біблійного саду. У ньому посадять понад 70 видів рослин і дерев, які згадуються у Біблії.

Про це місцевим ЗМІ повідомив колишній ректор Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, професор Степан Костишин.

За його словами, план закладання саду розробив Київський ботанічний сад НАН України. Тут буде пустеля, озерце, оранжерея і навіть релігійні скульптури.

«Зараз вирівнюють та очищують територію. Уже викорчували старі сухі дерева. Ще потрібно знести бетонні конструкції, які залишилися відтоді, коли тут була військова кафедра. Також працюємо над інфраструктурою саду», – додав С.Костишин.

Восени висадять перші деревця. Наступного року – однорічні та квіткові рослини. Частина саджанців є у Чернівцях. Інші дерева та рослини привезуть із Нікітського і Київського ботанічних садів та з Ізраїлю.

Ініціаторами створення Біблійного саду стали автори книги «Рослини Святого письма» – четверо чернівецьких науковців: професор С.Костишин, професор кафедри загальної та експериментальної екології ЧНУ Світлана Руденко, рідна сестра видатного композитора Володимира Івасюка, кандидат філологічних наук Оксана Івасюк та викладач філософсько-теологічного факультету ЧНУ Микола Щербань.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути