chrome firefox opera safari iexplorer

В Українському католицькому університеті експонують твори сучасних художників

03 листопада 2012 о 13:39

В УКУ відкрили післяпленерну художню виставку сучасного українського мистецтва «Криниця-2012». Тут експонують 32 роботи українських художників.

Частину творів 17 листопада представлять серед лотів аукціону на П’ятому благодійному бенкеті в Києві на підтримку Університету.

31 жовтня художників та учасників виставки вітав проректор УКУ, один із ініціаторів мистецького пленеру о. д-р Богдан Прах.

Картини, які експонують в Університеті – це роботи учасників десятиденного мистецького пленеру в м. Криниця (Республіка Польща), який Український католицький університет організував уперше у вересні цього року. Серед учасників пленеру: Альбіна Ялоза з Одеси, Антон Логов з Києва, львів’яни Сергій Савченко, Теодозій Салій, Мар’яна Мотика, Михайло Барабаш та Анна Атоян.

Заслужений художник Укураїни, професор Микола Шимчук під час відкриття виставки зазначив: «Справжнє мистецтво ніколи не було пасивним і грало велику суспільну роль. То ж, я радий, що художники можуть внести свою лепту у розбудову Українського католицького університету».

Кожен з художників-учасників пленеру подарував Університету по дві роботи, частину з яких представлять серед лотів аукціону ювілейного П’ятого благодійного бенкету в Києві на підтримку УКУ.

«Матеріал, який підготували художники дає можливість відчути нові парадигми та скеровує українців на європейську якість мислення, – вважає проректор з наукової роботи Львівської національної академії мистецтв, професор Роман Яців. – Ці роботи дозволяють українцям повернутись до власної сутності й торкнутись сакральної точки, щоб віднайти власну ідентичність. Надання авторам можливості залишатись собою у рамках пленеру розкрило індивідуальні риси кожного митця якнайкраще», – зазначив експерт.

Виставка, за словами організаторів, стане першим кроком до створення в УКУ музейної колекції творів сучасного мистецтва, такого роду мистецькі експозиції діють у багатьох університетах світу.

Виставка у приміщені філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а) триватиме два тижні. Організатори ж обіцяють, що подібні мистецькі пленери стануть щорічною традицією Університету.

Прес-служба УКУ

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути