chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму хочуть запровадити систему «все включено»

02 лютого 2011 о 18:12

У кримських готелях будуть впроваджувати систему «все включено». Щоправда, вітчизняний all inclusive відрізнятиметься від єгипетського і турецького варіантів.

Про це розповів керівник Мінкурортів і туризму Автономної республіки Крим Олександр Лієв, пише Сегодня.

«Ми не будемо позиціонувати цю систему як „обжиралівку“. Ми будемо пропонувати здорове харчування, різні дієти, кухню з місцевим колоритом і зі своїх продуктів. Меню буде таким, в якому не можна обійтися без ялтинської цибулі або наших морепродуктів», — пояснив міністр.

"Протягом року ми вже будемо пропонувати такі розробки на навчальних семінарах для персоналу готелів і показувати на конкретних прикладах, що навіть при завантаженні готелю на третину вигідно вводити систему «все включено», — додав Лієв.

Що конкретно буде включено в Криму — поки неясно: перелік послуг ще розробляють.

Однак, вже зараз у багатьох готелях сумніваються, що «все включено» приживеться: щоб зробити цю систему вигідною, потрібно піднімати ціни, а вони й так високі.

Так, в ялтинській 4-зірковому готелі «Пальміра-Палас» у лютому-квітні (не в сезон) найнижча ціна за номер — 1070 гривень на добу (за 7 днів — 930 доларів), а тижневі тури в Єгипті у «4 зірки» з перельотом можна купити за 450 доларів.

На думку експертів, слабкими місцями в Криму залишаються у порівнянні з Туреччиною і Єгиптом короткий купальний сезон (червень-вересень) і відстала інфраструктура (погані дороги, проблеми водопостачання). Але в деяких готелях уже вводять «все включено».

«З цього тижня ми пропонуємо гостям і 3-разове харчування, і базове лікування. Попит на „все включено“ в Криму є, але не всі готелі можуть надавати комплекс послуг та розваг», — розповів директор з маркетингу однієї з готелів Ялти Олег Фесенко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути