chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відбудеться письменницький марафон

15 лютого 2011 о 17:42

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, львівські письменники проведуть всеукраїнський літературний марафон «Рідною мовою».

«Ви самі прекрасно бачите, що коїться з державною мовою в нашій країні. У ситуації крайньої наруги над святими для кожного з нас речами ми не можемо мовчати. Тому ми влаштовуємо у Львові всеукраїнський письменницький марафон «Рідною мовою», — йдеться в заяві письменників.

21-го лютого з 15-ї до 21-ї години у Великій сесійній залі львівської Ратуші — цілком пристосованій для такої акції — відбудуться читання із прямою радіотрансляцією на площу Ринок.

Львівські літератори закликають приєднатися до їхнього марафону усіх вітчизняних письменників.

«Хто зможе прибути, а не матиме можливості того ж вечора від'їхати і потребуватиме ночівлі, пишіть, ми щось придумаємо і переночуємо. А також зголошуйтеся, кого треба зустріти, і оскільки зима і холод — то ми знайдемо місце, де напоїмо вас гарячим чаєм», — запевнили організатори акції.

Активісти марафону зауважили, що до їхнього дійства не причетна жодна партія та немає ніяких спонсорів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути