chrome firefox opera safari iexplorer

Україна здобула першу медаль з фрістайлу

05 лютого 2011 о 18:50

Спортсменка з Миколаєва Ольга Волкова у американському місті Дір Велле виграла бронзову медаль чемпіонату світу з фрістайлу у змаганнях з акробатики.

Таким чином, Ольга принесла Україні першу в історії медаль чемпіонатів світу у цьому виді спорту.

Вихованка Юрія Кобельника змогла утримати переможний настрій після вдалого виступу на заключному перед чемпіонатом світу етапі Кубка світу у Калгарі, де також посіла третє місце, і вдало виконавши другий стрибок у фінальних змаганнях, принесла Україні першу в історії медаль чемпіонату світу – теж бронзову. Про це повідомляє sfu.org.ua.

Після першого стрибка Волкова посідала п’яте місце, проте друга спроба розставила все по своїх місцях. Українка обійшла Емілі Кук і Ешлі Колдвел і з результатом 178.59 вийшла на третє підсумкове місце.

Ще одна спортсменка з України у фіналі Ольга Полюк посіла восьме місце (157.33 балу).

А чемпіонкою світу з фрістайлу у 2011 році стала китаянка Шенг Чуанг (188.40 балів). Срібну медаль завоювала її співвітчизниця Менгтао Ксю (188.23 балів).

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути