chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — 15-та в медальному заліку Олімпіади-2012 в Лондоні

31 липня 2012 о 09:48
В активі нашої команди одна золота й дві бронзові нагороди
Після чотирьох днів Олімпійських ігор-2012 в Лондоні, збірна України займає 15-е місце  в медальному заліку змагань, маючи в активі одну золоту та дві бронзові медалі.

Першу нагороду для нашої країни виграла Олена Костевич,  яка завоювала бронзову медаль в змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів. Вчора скарбничка української збірної поповнилася ще двома нагородами. Важкоатлетка Юлія Калина виграла бронзу у ваговій категорії до 58 кг, а фехтувальниця Яна Шемякіна стала олімпійською чемпіонкою у змаганнях шпажисток.

Лідирує в медальному заліку збірна Китаю, яка виграла 17 медалей, з яких дев'ять золотих, п'ять срібних і три бронзових. Другою йде збірна США, на рахунку якої також 17 нагород, але тільки п'ять з них вищої гідності. На третє місце, завдяки успіху своїх плавців, вийшла збірна Франції — сім медалей, три з яких — золоті.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути