chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — 8-ма серед кращих команд в неофіційному заліку ЧС з біатлону

12 березня 2012 о 15:10

Збірна України потрапила до десятки найкращих команд в неофіційному медальному заліку чемпіонат світу з біатлону, який завершився в Рупольдингу.

Наша команда розділила 8-10 сходинку зі збірними Чехії та Фінляндії. На рахунку українців одна бронзова нагорода, яку здобула Віта Семеренко у спринтерській гонці. Останню гонку у Рупольдингу Віта завершила на 7-й сходинці. Незважаючи на хороший хід дистанцією, українка втратила чимало часу на стрільбі лежачи.

Річ у тім, що їй довелося вручну заряджати останній патрон. Ще один представник України Андрій Дериземля завершив мас-старт у першій двадцятці. Через три промахи на третьому вогневому рубежі, Дереземля не зміг підняти вище 19-го місця.

Перше ж місце у неофіційному медальному заліку посіла збірна Норвегії, яка завоювала чотири золоті медалі, одне «срібло» та «бронзу». На другій сходинці розташувалися французи, у яких три «золота» та п'ять срібних нагород. Трійку найкращих замикає збірна Німеччина, яка має два «золота», одне «срібло» та дві «бронзи». Збірна Білорусі з однією золотою та срібною нагородою розділяє 4-5 сходинку зі словенцями.

А росіяни з двома «бронзами» – на сьомому місці.

Неофіційний медальний залік чемпіонату світу з біатлону в Рупольдингу:

1. Норвегія – 4 золото, 1 срібло, 1 бронза (всього медалей — 6)

2. Франція – 3 золото, 5 срібло (8)

3. Німеччина – 2 золото, 1 срібло, 2 бронза (5)

4. Білорусь – 1 золото, 1 срібло (2)

5. Словенія – 1 золото, 1 срібло (2)

6. Швеція – 2 срібло, 3 бронза (5)

7. Росія – 2 бронза (2)

8. Україна – 1 бронза (1)

9. Чехія – 1 бронза (1)

10 Фінляндія – 1 бронза (1)

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути