chrome firefox opera safari iexplorer

Для Євро на трасах обладнають мобільні медпункти

16 березня 2011 о 10:22

Україна затвердила цільову програму медичного забезпечення Євро-2012. Відповідний документ вчора оприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я України.

Впродовж року у відомстві планують реконструювати 21 лікарню в приймаючих містах, навчити англійської мови близько п’яти тисяч лікарів, а також закупити понад 300 реанімобілей.

Витрати на цільову програму оцінюються в 1,3 мільярди гривень. Основну частину коштів – понад 600 мільйонів гривень – направлять на технічне оснащення та ремонт медичних закладів в Києві, Донецьку, Львові та Харкові.

Як пояснили в Міністерстві охорони здоров'я, лікарні відбиралися за принципом десятихвилинної доступності – в радіусі 3 кілометрів від стадіонів, на яких проходитимуть ігри.

На організацію роботи медпунктів на стадіонах і тренувальних базах, в аеропортах і залізничних вокзалах, на пунктах пропуску через державний кордон та на закупівлю 304 реанімобілів в МОЗ планують виділити більше 200 мільйонів гривень.

Крім того, на автомобільних трасах між містами Євро-2012 будуть обладнані мобільні медпункти.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути