chrome firefox opera safari iexplorer

Краща драматична вистава минулого року — «Грек Зорба»

29 березня 2011 о 11:52

28 березня 2011 року в столиці відзначили кращих представників театрального мистецтва – на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбулася урочиста церемонія вручення театральної премії «Київська пектораль-2010».

Номінантів та лауреатів театральної премії «Київська пектораль-2010» вітав заступник голови КМДА Леонід Новохатько, повідомляє Офіційний веб-портал Київської міської влади.

Так, відповідно до рішення організаційного комітету, у номінації «За кращу драматичну виставу» перемогу отримала вистава «Грек Зорба» (театр ім. І. Франка).

Нагороду у номінації «За кращу музичну виставу» отримала вистава театру опери і балету для дітей та юнацтва «Перси Тіресія».

Кращою дитячою виставою було визнано постановку державного академічного театру ляльок «Про курочку Рябу».

У номінації «За кращу камерну виставу» нагороду отримав Новий драматичний театр на Печерську за виставу «Щастя».

Перемогу за кращу режисерську роботу отримав Едуард Митницький (вистава «Три сестри» театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра).

Премію у номінації «За краще виконання чоловічої ролі» отримав Анатолій Хостікоєв за роль Зорба у виставі «Грек Зорба». Нагороду за краще виконання жіночої ролі отримала Наталія Сумська за виконання ролі Гортензії також у виставі «Грек Зорба».

Премію у номінації «За кращу сценографію» отримав Сергій Маслобойщиков (вистава «Буря» театру ім. І.Франка).

Олександр Курій отримав премію у номінації «За кращу музичну концепцію» (вистава «Три сестри» театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра).

Кращим акторським дебютом було визнано гру актора Бориса Орлова у виставі «Щастя» Нового драматичного театру на Печерську.

Премію у номінації «За кращий режисерський дебют» отримав Павло Юров за виставу «Депо Північне» (МТМ «Сузір’я»).

«Міжнародний день театру – це особливе свято як для майстрів мистецтва – драматургів, акторів, режисерів, художників, так і для тисяч глядачів, які завжди чекають зустрічі з прекрасним. Саме тому у цей день щороку вручається єдина в Україні театральна премія «Київська пектораль», якою відзначаються кращі представники театрів. Спостерігаючи за бурхливою схвальною реакцією залу на представлення номінатів, я можу впевнено сказати, що цього року обрано справді найкращих», – зауважив Леонід Новохатько.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути