chrome firefox opera safari iexplorer

Розпочався весняний призов на військову службу

28 березня 2011 о 11:35

В ході цьогорічної весняної призовної кампанії до лав Збройних Сил та інших військових формувань України буде призвано 26,1 тисяч осіб, що на 600 чоловік менше, ніж восени минулого року.

З них до лав Збройних Сил України буде призвано 20 тисяч осіб, до Внутрішніх військ МВС України – 5,1 тис. осіб та Державної спеціальної служби транспорту – 1 тис. осіб.

Відповідний наказ №153 «Про звільнення в запас військовослужбовців та черговий призов на строкову військову службу в квітні-травні 2011 року» підписав міністр оборони України Михайло Єжель.

У квітні-травні 2011 року на строкову військову службу призиватимуться громадяни України чоловічої статі 1986—1993 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його.

На проведення призовної кампанії «Весна-2011» з держбюджету заплановано виділити 1,683 млн. грн.  

Крім того, у відповідності до наказу, у квітні-травні цього року передбачається звільнити в запас з лав Збройних Сил України солдатів і матросів, сержантів і старшин, призваних у квітні-травні 2010 року, а також матросів і старшин кораблів, суден і берегових частин бойового забезпечення Військово-Морських Сил Збройних Сил України, призваних у жовтні-листопаді 2009 року.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути