chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні розпочався останній призов до армії

01 жовтня 2013 о 10:39

З 1 жовтня розпочався призов на строкову службу в Збройні Сили України, Внутрішні війська МВС та Державної спецслужбу транспорту. Це буде останній призов в армію, оскільки армія переходить на контрактну основу.

Як повідомили в Міноборони, останній призов громадян України на строкову службу відбуватиметься зі зменшенням кількості призовників порівняно з попереднім призовом на 2500 осіб.

«Це пов'язано з реформуванням армії і переходом до комплектування виключно військовослужбовцями за контрактом», — заявив генерал-лейтенант Броніслав Жуковський.

Він зазначив, що протягом жовтня-листопада будуть призвані і скеровані до війська 10 800 осіб, у тому числі: до Збройних Сил України — 5000, у Внутрішні війська МВС — 4800, Держспецтрансслужбу — 1000 осіб.

Формування команд молодого поповнення на збірних пунктах та їхню відправку до військових частин планується провести в період з 7 жовтня по 22 листопада 2013 року.

Жуковський також зазначив, що цього року контракт зі Збройними силами уклали 8000 громадян, чисельність військовослужбовців за контрактом збільшилась на 5000 осіб.

«Військовослужбовцями служби за контрактом укомплектовано близько 60% посад рядового та сержантського складу. Наразі важливим завданням для нас є вдосконалення роботи з підготовки рядового і сержантського складу», — додав генерал-лейтенант.

Раніше міністр оборони України Павло Лебедєв рапортував, що 58,3% збройних сил укомплектовані службовцями-контрактниками, а в деяких родах військ їхня кількість досягла 90%.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути