chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні може з'явитися добровільна військова служба

21 лютого 2013 о 16:16

В Україні може з'явитися добровільна військова служба у рамках реформування системи оборони. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки керівника головного управління особового складу Генерального штабу Ігор Лисенко в ході презентації «Білої книги — 2012. Збройні сили України».

«Добровільна військова служба — це нове поняття, яке ми пропонуємо розглянути і ввести. В Україні є громадяни, які хочуть проходити військову службу. Тому їм буде надаватися право проходити військову службу на посадах, які не визначають боєздатність — в частині забезпечення, підрозділи забезпечення», — заявив Лисенко.

За його словами, добровільна військова служба може бути можлива за територіальним принципом, за місцем проживання.

«Це буде обмежена чисельність особового складу», — додав Лисенко.

Як повідомлялося, начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Володимир Замана, заявив, що Міноборони має намір востаннє провести призов на строкову службу в армію восени 2013 року.

Однак пізніше президент Віктор Янукович повідомив, що для ефективної реалізації завдання переходу на контрактну армію необхідно здійснити ряд заходів з підвищення конкурентоспроможності військової служби. «Вирішивши ці та ряд інших завдань, ми створимо умови для стовідсоткового комплектування армії військовослужбовцями за контрактом. Тому остаточне рішення про терміни переходу буде прийматися з урахуванням можливостей держави з виконання зазначених завдань», - сказав президент.

Нагадаємо, що в шостому пункті передвиборної програми Януковича в 2010 році було записано: «Гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року».

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути