chrome firefox opera safari iexplorer

Шевченківську премію пропонують реформувати

05 березня 2011 о 10:34

«Ми маємо подякувати Василю Шкляру за те, що сьогоднішнє обговорення показало багато проблем і це вказує, що Шевченківську премію треба реформувати», — так 4 березня під час ефіру «Велика політика» заявив член Шевченківського конкурсу Дмитро Стус.

За його словами, таке широке обговорення текстів має відбуватися перед конкурсом, коли кожен може щось сказати. «Тільки потім має бути засідання Комітету», – заявив Дмитро Струс.

Про роман В.Шкляра «Чорний Ворон» Д.Стус відгукнувся позитивно, однак додав, що в ньому є некоректності, «але це дуже міцний текст, не можна сказати, що він слабкий». «Інша річ, що цей текс не можна назвати шедевральним», — додав Д.Стус.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути