chrome firefox opera safari iexplorer

Школярі навчатимуться за в’єтнамськими нетбуками?

27 березня 2011 о 07:35

В'єтнамська телекомунiкацiйна компанiя «В'єттел» iнвестує в Україну близько 600 млн доларів для прокладки широкосмугової мережi доступу в Iнтернет.

Цей проект передбачає повну комп'ютеризацiю сiльських шкiл, а також забезпечення всiх школярiв України нетбуками.

Про це повiдомив журналiстам у Ханої (В'єтнам) голова Державного агентства з iнвестицiй та управлiння iнвестицiйними проектами Владислав Каськiв.

За його словами, цей проект розраховано на 5 рокiв i буде здiйснюватися в рамках українського нацiонального проекту «Вiдкритий свiт».

Разом з тим, президент Віктор Янукович заявив, що Україна зацiкавлена в участi в'єтнамського бiзнесу в пiдготовцi до футбольного чемпiонату «Євро-2012».

«Були б радi вiтати участь в'єтнамського бiзнесу в реалiзацiї... проектiв у рамках пiдготовки до проведення цього свята європейського футболу», — сказав він на українсько-в'єтнамському бiзнес-форумi.

За словами Януковича, в процесi пiдготовки до Євро-2012, Україна стала «величезним будiвельним спортивним майданчиком». Вiн наголосив, що, окрiм будiвництва стадіонів, в Українi реконструюються аеропорти, а також створюється автотранспортна i готельна iнфраструктура.

Крім того, Україна та В'єтнам домовилися про пряме авiацiйне сполучення мiж Києвом i в'єтнамським мiстом Хошiмiн.

Джерело: "1+1"
Розділи: Новини освіти Освічена

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути