chrome firefox opera safari iexplorer

Термін вищої освіти хочуть скоротити на рік

15 березня 2011 о 11:43

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту ініціює скорочення терміну вищої освіти з 5 до 4 років і збільшення терміну стаціонарного навчання в аспірантурі з 3 до 4 років.

Про це міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив під час зустрічі зі студентами та викладачами у Полтаві, посилаючись на новий законопроект про вищу освіту.

За його словами, 4-річну освіту у ВНЗ буде вважатися повним. «Вища освіта — бакалаврат, далі вже магістратура», — сказав Табачник.

Продовження навчання в аспірантурі міністр пояснив тим, що за 3 роки аспіранти не встигають навчитися.

«Досвід показує, що треба зробити аспірантуру 4 роки, за 3 роки не встигають закінчити», — сказав Табачник.

Міністр також пообіцяв студентам, що Міносвіти буде стимулювати роботодавців брати студентів на практику.

У парламенті зареєстровано два законопроекти про внесення змін до закону «Про вищу освіту» — № 7486 (зареєстрований 17 грудень 2010) — авторство депутата від Партії регіонів Юрія Мірошниченка і № 7486-1 (22 грудня) групи депутатів, зокрема, голови фракції ПР Олександра Єфремова.

Нагадаємо, раніше Табачник заявив про намір скоротити держзамовлення у вузах на «незатребувані» спеціальності.

Міносвіти має намір завершити розробку законопроекту про вищу освіту до квітня.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути