chrome firefox opera safari iexplorer

Вартість вищої освіти підвищуватиметься щороку?

26 січня 2011 о 14:18

У новому законі про вищу освіту студентам пропонують платити відразу за чотири роки навчання у вузі. В іншому випадку вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік.

У чинному законі про вищу освіту розмір плати за весь період навчання встановлюється у договорі і не може змінюватися протягом усього терміну навчання.

Крім того, за навчання у вузах можна заплатити відразу за весь період або частинами — щомісячно, по семестрах або щорічно. При цьому порядок виплат не впливає на вартість навчання. У новій же редакції закону цей пункт звучить вже по-іншому.

«У проекті говориться про те, що якщо студент внесе плату за весь період навчання авансом, то вартість не буде змінюватися», — повідомив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Якщо ж студент вирішить платити за навчання по частинах (помісячно, по семестрах чи щорічно — ред.), на кожному навчальному курсі вартість навчання будуть перераховувати з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Дмитро Табачник запевнив українців, що проект нового закону про вищу освіту не передбачає змін в оплаті за навчання.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути