chrome firefox opera safari iexplorer

Україна хоче приймати Євробаскет-2015

23 березня 2011 о 21:06

19-20 березня всі федерації-члени ФІБА-Європа отримали запрошення взяти участь у конкурсі за право приймати чоловічий Євробаскет. Першою серед європейських країн офіційно заявила про свій намір провести Чемпіонат Європи 2015 року саме Україна. За неофіційною інформацією також на цю подію претендують Великобританія, Росія та Франція спільно з Німеччиною.

Про це заявив Генсек ФІБА-Європа Нар Ланолін під час візиту в Україну, повідомили у прес-службі Федерації баскетболу України.

Вподовж наступних кількох тижнів країни, які виявили таке бажання, мають подати відповідні документи. До серпня треба сформувати весь пакет заявкової документації, після чого комітет ФІБА відвідуватиме країни-претенденти, вивчатиме та порівнюватиме їхні можливості.

18 грудня 2011 року у Мюнхені на засіданні ФІБА-Європа буде визначено господарів чоловічого і жіночого Чемпіонатів Європи 2015 року.

«Цього року ми приймаємо юніорську першість світу з хокею. 2012, крім футбольного Євро, Київ прийматиме чемпіонат світу з фехтування, а наступного, 2013, у Донецьку відбудеться юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Ми відкриваємо Україну для всього спортивного світу. В цьому контексті заявка на Євробаскет набуває особливої ваги, оскільки ми будемо будувати нові арени, які після закінчення турніру слугуватимуть не лише баскетболу, а й багатьом іншим видам спорту», – сказав головний олімпієць країни Сергій Бубка і пообіцяв особисто взяти участь у презентації України – кандидата на проведення Євробаскету-2015, а також стати одним із членів оргкомітету змагань.

Основною вимогою для країни-господаря Євробаскету-2015 є наявність арен. Так, для проведення групового турніру треба мати 4 арени місткістю від 6 до 8 тисяч глядачів, для другої групової стадії – дві арени на 9-10 тисяч місць, і матчі плей-оф мають відбуватися на 13-тисячній арені.

«Зверніть увагу – наступний Євробаскет відбудеться у Литві, 2013 року – у Словенії, країнах колишнього соцтабору. Ми не ділимо Європу на Схід і Захід, і Україна для нас така ж цінна, як лідери європейського баскетболу Іспанія чи Сербія. Відомим є факт, що проведення у країні турніру подібного масштабу виводить інтерес до баскетболу на значно вищий рівень. Ми усвідомлюємо, що 48 мільйонів українців – це величезний ринок для баскетболу, і ми зацікавлені в його розвитку», – заявив генеральний секретар ФІБА-Європа Нар Занолін.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути