chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні формують Довідник про сучасне українське мистецтво

02 березня 2011 о 12:15

Мистецьке об’єднання «Х.Л.А.М.» (Художники. Літератори. Актори. Музиканти.) за підтримки Арт-центру Олександра Коробчинського в Одесі береться за збір матеріалів до довідника, який би представив сучасне українське мистецтво широкій публіці.

Як поінформувала представниця мистецького об’єднання Оксана Бутук, тенденції розвитку сучасного мистецтва в нашій країні відкривають різні традиції та формули, демонструють складні мистецькі уявлення в образотворенні та їх інтерпретації. Українські митці здійснюють вагомий внесок в європейську та світову культуру, однак для більшості споживачів вони є закритими і незрозумілими. «Аби подолати бар’єри сприйняття, звузити розрив між авторами та їхньою потенційною аудиторією, ми розробили проект «Довідник: сучасне українське мистецтво», — зазначила вона.

Планується зібрати інформацію про найвидатніших авторів сучасного українського живопису, артистичних інсталяцій, фотографії, об’єктів, перформенсів, мультимедійних праць. Щоб здійснити цей амбітний задум, об’єднання закликає небайдужих до співпраці, — повідомляти про митців, чиї імена не можливо оминути. Коротку біографію, характеристику творчості та приклади робіт просять надсилати на адресу butukok@gmail.com.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути