chrome firefox opera safari iexplorer

10 пропозицій для першотравневих вихідних

30 квітня 2011 о 11:49

Куди податися на ці, по-справжньому весняні вихідні? Залишаємо вдома втому від роботи та поганий настрій і гайда в люди! Адже перші травневі вихідні надають широке поле для активної відпочинкової діяльності.

1. На байках до Київської Русі

Більше двох сотень мотоциклістів 30 квітня проїдуть 45-ти кілометровим пробігом від Дніпровської набережної (збір о 10:00 біля пам'ятника засновникам Києва) до «Парку Київська Русь» (с. Копачів, Обухівський район, Київська область), таким чином відкриваючи тут новий туристичний сезон.

www.parkkyivrus.com

Також спеціально для гостей працюватимуть артисти театру парку: планується продемонструвати постановку билин про історію Києва, церемонії вшанування князів, зміну варти.

Для тих, хто хоче полюбуватися залізними конями з байкерськими «гривами», клуб «SkullsMC» організовує виставку мотоциклів. Початок програми о 13:00, територія Парку і локації відкриваються о 10:00.

Київськоруський сезон-2011 триватиме 7 місяців. Спеціальна акція – безкоштовний вхід для київських учнів!

За сезон проведуть п’ять великих міжнародних фестивалів,богатирські бої, змагання лучників, лицарські турніри, прогулянки на повітряній кулі, музичні виступи виконавців різних напрямків, виступи артистів вогняних театрів, каскадерів та байкер-шоу.

2. У Київському зоопарку вже літо

world-geographic.com

Відкривається новий сезон і у столичному зоопарку. У суботу, 30 квітня, о 12:00 екзотичний світ тварин відкрито для усіх бажаючих.

Організатори обіцяють небуденні пригоди відкриття: «На центральній алеї вас зустрінуть жираф Космікс, лев Алекс, зебра Марті та пінгвін Кліф. Вони запросять вас у дивовижний світ «Космікс». Там на вас чекатимуть і випробування: пройти стежками диких звірів, зібрати врожай з чарівних фруктів, пограти в гігантський волейбол, піймати золоту рибку... А за вашу винахідливість ви отримаєте винагороди!»

Хто встигне до зоопарку першими (100 відвідувачів), отримає безкоштовні сувеніри.

«Цікава мандрівка» – екскурсія, яка пропонуватиметься надалі в зоопарку кожен день з 1-го травня.

3. Море з тюльпанів на Співочому полі

eveningkiev.com

Весняні квіти вперше в історії міста зібрані на виставці – 29 квітня її відкрито на Співочому полі. Зазвичай, барвистий килим вистилає Співоче поле лише у спекотну літню пору, проте цієї весни вирішили, що вже пора.

«Перша виставка ранньовесняних квітів – аналог літньої міської виставки квітів, яку кияни та гості столиці традиційно відвідують вже 56 років», – зауважив директор комунального об'єднання «Київзеленбуд» Микола Назаренко.

Не спогляданням єдиним зможуть потішити себе гості квіткової виставки – провідні фахівці з ландшафтного дизайну запропонують усілякі тематичні квіткові сади з безліччю ідей з оформлення власного саду. А на виставці-ярмарку можна буде придбати експозиції для саду та городу.

Феєрію весняних кольорів забезпечать 200 тисяч тюльпанів, гіацинтів, ірисів, нарцисів та крокусів. Виставка триватиме 5 тижнів.

4. Голос українського Середньовіччя

mamajeva-sloboda.ua

Козацькі пісні лунатимуть у «Мамаєвій слободі» 30 квітня. Організатори пропонують відвідувачам садиби козацького старшини послухати концерт шляхетсько-козацьких пісень українського середньовіччя, вірші на похвалу Гетьману Богдану Хмельницькому, маніфест Війська Зопорозького до королівств, республік, маєстатів, подивитися давні танці шляхетські, повправлятися у стрільбі з лука (майстер-клас) та козацькому герці (майстер-клас із фехтування на шаблях).

Також ви зможете відчути «дух шляхетських вечорів, продегустувавши старопанські хмільні напої, і навіть позмагатися з піїтики». Козацькі забави, жарти, народні танці, частування, зварені у казанах на відкритому вогні, вареники з різноманітною начинкою та вечорниці до третіх півнів.

А 1 травня на «Мамаєвій слободі» святкуватимуть «День цвітіння черемхи». Початок заходу о 14:00 на садибі козацького старшини (сотника) поруч із суботівськими черемхами.

В програмі заходу:

  • презентація відроджених національних слов`янських єдиноборств під назвою: «Ігри «Чубатих Слов`ян». На презентації відбудеться феєричний показ основних борцівських прийомів наших прадідів, котрі могли здолати ворога одними руками, без застосування зброї.
  • Шляхетський етикет (дегустація старопанських хмільних напоїв)
  • на ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» на рожнах (вертелі) буде смажитись величезний стокілограмовий кабан.

5. Яка вона – епоха жіночності?

www.ukrgazeta.cz

Ви ще не бачили на власні очі старовинний жіночий одяг романтичного ХІХ століття? Тоді кращі експонати з приватної колекції (1800—1920 рр.) Марини Іванової до 29 травня демонструються у виставковому залі Національного музею мистецтв Варвари та Богдана Ханенків.

Якщо хочете відчути атмосферу галантної епохи та розгледіти предмети дамського туалету, які перетворювали жінку на квітку, то приходьте.

Сьогодні це приватне зібрання нараховує більше трьох десятків розкішних дамських суконь, які ілюструють кілька епох європейської моди того часу – прогулянкові, весільні, візитні, бальні.

Окрім одягу, в колекції близько сотні старовинних сумочок найтоншої роботи (срібних, бісерних, вишитих), капелюшків, мереживних парасольок, десяток пар взуття та інших прекрасних «дамських дрібниць». Такі були вони – жінки ХІХ століття.

6. Для спортивних та активних

kiev.globalinfo.ua

Якщо ви будуєте своє тіло не лише думкою і хочете насолоджуватися спогляданням на блиск натренованих м’язів, то завітайте 30 квітня на Кубок Києва «Фінтес бікіні».

Вашій увазі представлять показовий виступ та майстер-клас Чемпіонки США та призерки «Арнольд классік 2010» Саші Браун, а також чемпіонки планети з фітнесу Реджини да Сільви.

Згодом, 1 травня, зможете відвідати Кубок Києва з бодіфітнесу та бодібілдингу, а також подивитися на фіналіста «Містер Олімпія», найважчого бодібілдіра МаркусаРула.

Якщо вам цікаво поглянути на сучасних Аполлонів, то загляньте у Бізнес центр «Національний». Там таки буде кому пограти м’язами…

7. Французькі ночі короткого метру

www.ulvovi.com

Уже почалися, тому поспішіть! «Довгі ночі короткого метру» стартували 29 квітня та порадують відвідувачів ще до 1 травня у київському кінотеатрі «Україна». До програми увійшли 25 нових французьких короткометражок.

Спеціальні гості з Франції у програмі «Довга ніч короткого метру» в Києві – режисер Фуєд Мансур, актор Самуель Жує і завідувачка відділом короткометражних фільмів агентства UNIFRANCE КрістінЖандр.

Журналісти та любителі кінематографа 30 квітня у кав’ярні «Бабуїн» зможуть поспілкуватися з ними на прес-конференції та майстер-класі.

8. Анімація-2010. The best of…

visitlviv.net

Фестиваль короткометражних анімаційних фільмів під такою назвою проходитиме до 4 травня у кінотеатрі «Жовтень». Його представляють київському глядачеві «Авангард Фільм» та Міжнародний кінофестиваль «InterFilm» з Берліна.

Звісно, у програму втиснулися лише найкращі короткометражні фільми зі всього світу, призери та переможці міжнародних фестивалів.

Програма:
1. «Бездомний Герольд», Крокодил і носоріг: Кохання скінчилось... і почалась інтрига навкруги розподілу нерухомості. 4хв, 2009р.
2. «Стик», філософська притча, 13 хв.
3. «Рубікон». Зустрілися на вузькій дорозі Вовк, Вівця і Людина, — хто кого перший з’їсть? 2007, 7хв,
4. «Круги вогню», Заворожуючий сюрреалістичний вестерн. 15хв, 2010р
5. «Створіння». Дуже вигадлива історія з хеппіендом. 7хв.
6. «Остаточне рішення». Комедійно-еротична-філософська історія. Адам і Єва у космосі . 24 хв...
7. «12 років» Собаче кохання – непроста справа. 3хв.
8. «Кохання і крадіжка». Божевільна пристрасть. Фільм-переможець Берлінського кінофестивалю. 7хв.2010.

9. Київська джаз-весна з «Флюгерами Львова»

zaxid.net

1 та 2 травня етно-джаз фестиваль «Флюгери» зможе порадувати меломанів Києва. Традиційно фестивальний початок травня асоціюється саме зі Львовом, де уже 9 рік поспіль проводиться Міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова».

Проте, тепер «Флюгери» завітають і до Києва у фестиваль-ресторацію «Диван» (Бессарабська площа, 2).

Відбірним фольком та джазом гостей частуватимуть польські «TRYKI:Lebik — Trebski — PaPaZura», білоруський «Vuraj», українська «ДомРа». У перший день фестивалю виступить улюбленець української публіки – «ShockolaD», що кожного разу приємно дивує своїми етно-джазовими експериментами. Польсько-український колектив DagaDana гратиме на «Київських флюгерах» у самому розпалі свого всеукраїнського туру . А завершуватиме фестиваль вечірнє дійство, що плавно перетікатиме в ніч – гурт «Мертвий півень» із презентацією нового альбому «Радіо Афродита».

10. Битва націй в Хотині

fullframe.com.ua

Якщо ви вирішили покинути мури рідної столиці, то обов’язково заїдьте до Хотинської фортеці, що у Чернівецькій області. З 30 квітня до 3 травня там пройде Другий міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя нового формату «Битва націй».

За словами організаторів, концепція історичного фестивалю «Битва націй» відрізняється від усього, що відбувалося коли-небудь раніше – ані прикладів, ні аналогів даного заходу не існує.

Учасники –національні збірні з України, Росії, Польщі та Білорусії, Литви, Франції, США, Італії, Канади, які практикують середньовічні повноконтактні бої. Ви опинитеся у середньовічному замку Х-ХVIII століття, де у жорстких і екстремальних битвах зійдуться більше 50-ти клубів історичної реконструкції середньовіччя.

Хочете відчути атмосферу часів збруї, відваги і героїчних баталій? Подумайте, адже Хотинська фортеця заповниться справжніми військовими таборами, автентичними середньовічними обладунками, зброєю та відчайдушними бійцівськими закликами Древній Хотин брязкає зброєю!

Театри, концерти, галереї, клуби та ресторани теж радо вас приймуть. Проте, якщо ж не плануєте подібного відпочинку, згадайте про улюблену галявину у найближчому лісі, чи стежку до бабусиного городу. Будьте певні, активність та свіже повітря – лише на користь!

Світлана Майстук, «Рідна країна»

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути