chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаський зоопарк продає тварин

12 серпня 2011 о 14:37

У Черкаському зоопарку можна не лише полюбуватися тваринами, а й придбати їх. Найбільшим попитом у літній період користуються птахи. Про це «Прочерку» розповів директор зоопарку Євген Ван.

– З початком літнього сезону, який пов'язаний з гніздуванням птахів (він триває з червня-липня до жовтня-листопада), птахів купують більше. Попитом користуються папуги, фазани, водоплавна птиця. Купують в зоопарку і плазунів. Це можуть бути хамелеони, углефари, скорпіони, павуки, деякі види жаб, – розповів Євген Ван.

Фото procherk.info

До речі, нещодавно декілька видів павуків привели потомство. Коштують вони від 5-6 доларів і вище.

– Павуки зараз стають популярними домашніми улюбленцями. За ними не так і складно доглядати, як думають. Так, їм потрібні тепліші умови для існування. Та для цього достатньо настільної лампи, – зауважує Євген Ван.

Фото procherk.info

Директор зоопарку пояснює: в принципі, у зоопарку можна замовити будь-яку тварину у межах розумного. Кого з тварин можна продавати простим громадянам, а кого – ні, визначає конвенція з захисту тварин, де вони поділені на списки. Рідкісні тварини продавати заборонено. Інших, розведених у неволі, можна продавати. До останніх належить навіть крокодил.

Фото procherk.info

– Якщо замовите, можемо продати і крокодила. Та за ним важче доглядати, ніж за павуками. Крім того, доглядаючи за крокодилом, потрібно дотримуватись мір безпеки. Та це вже будуть ваші проблеми, – усміхається Євген Ван. – А якщо серйозно, то навіть маленький павучок потребує уваги. Тож, перш ніж придбати тварину, людині слід подумати чи матиме вона можливість належним чином за нею доглядати.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути