chrome firefox opera safari iexplorer

Луганський університет скасовує контрактне навчання для абітурієнтів

08 квітня 2011 о 16:55

У Східноукраїнському національному університеті (СНУ) імені Володимира Даля ухвалене колегіальне рішення про скасування контрактного навчання для абітурієнтів.

Про це на засіданні ради ректорів вишів III-IV рівнів акредитації Луганської області заявив голова ради ректорів — ректор СНУ ім. Даля Олександр Голубенко, повідомили у прес-службі вишу.

«Ми ухвалили рішення приймати цього року на 1-й курс нашого вишу всіх випускників. Для цього достатньо одержати 124 бали в ході проведення незалежного тестування. Необхідний пакет документів підготовлений і вже знаходиться на розгляді в Міністерстві освіти України», — повідомив О. Голубенко.

За словами ректора, таке рішення ухвалене з метою залучення абітурієнтів і збереження навантаження на педагогічний колектив вишу. «Ситуація, яка склалася в нинішньому році, неординарна. Не тільки у Луганську, але і по всій Україні різко знизилася кількість абітурієнтів. Це пов`язане, як ми всі вже знаємо, з третьою демографічною хвилею, наслідки якої цього року особливо значні: якщо раніше в Луганську школи випускали в середньому близько 1700 випускників, то цього року випускниками стануть лише 326 осіб», — підсумував ректор СНУ ім. Володимира Даля.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути