chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року ЗНО склали понад 300 тисяч абітурієнтів

11 липня 2012 о 12:05

Зовнішнє незалежне оцінювання дійшло до фінішу. Проходили ЗНО цього року понад 300 тисяч абітурієнтів. Не обійшлись без нововведень. Додаткові дисципліни на вибір та металошукачі перед входом.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева повідомила, що металошукачі зареєстрували 399 порушень.

Наразі незадоволені результатами тестів чекають на рішення апеляцій. Оскаржують результати ЗНО цього року майже 10 тисяч абітурієнтів.

Водночас в Центрі оцінювання якості освіти зазначають, що по всій країні цього року нараховується майже тисяча абітурієнтів, які отримали найвищі результати — 200 балів.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути