chrome firefox opera safari iexplorer

Лише половині молоді України притаманний патріотизм

20 квітня 2011 о 09:43

«Інвестуючи в молодь, ми інвестуємо в майбутнє нашого суспільства», — сказав голова Європейського парламенту Єжи БУЗЕК, коментуючи результати дослідження Інституту Горшеніна за підсумками річної програми міжнародних соціологічних досліджень «Студенти – образ майбутнього», проведених в 2010 – 2011 рр. в Україні, Росії, Казахстані і Польщі.

Зокрема, експерти дійшли висновку, що більшості молодих людей сучасності ще притаманне почуття патріотизму і гордості за свою країну.

Згідно з підсумкам програми, більшість молодих людей кожної з досліджених країн пишаються тим, що є громадянами своєї держави.

При цьому найбільш патріотичною державою виявився Казахстан (68,2%), потім – Росія (66,5%), Польща (61,9%) і Україна (55,4%).

Негативно на запитання про патріотизм відповів, у середньому, тільки кожен десятий респондент: у Казахстані – 9,1%, Польщі – 10,5%, у Росії – 12,1%, в Україні – 13,5%.

Приблизні третині представників кожної з держав важко відповісти на це запитання.

Є.БУЗЕК зазначив, що Європейський Союз упевнений у тому, що майбутнє залежить від молоді. «Світу потрібні енергія та ентузіазм молодих людей, які готові і прагнуть долати перешкоди, що стоять у них на шляху», — сказав він.

За його словами, державна політика має формуватися з урахуванням потреб молодих поколінь.

«В часи хиткого економічного зростання і високих показників безробіття нам необхідно допомагати молоді реалізовувати свої очікування і надавати їй умови для саморозвитку», — вважає глава Європарламенту.

Він також підкреслив, що сьогодні дуже важливо забезпечити молодих людей безперешкодним доступом до якісної освіти і рівними можливостями на ринку працевлаштування.

«Молодь – це ядро будь-якого суспільства. Влада відповідає за те, аби вселяти відчуття активної громадської позиції, солідарності і толерантності молодшим поколінням. Ми активно підтримуємо мобільність студентів усередині кордонів ЄС і за їх межами. Це найкращий інструмент для боротьби із забобонами і розвитку взаєморозуміння між культурами. Ми повинні пам`ятати, що, інвестуючи в сьогоднішню молодь, ми інвестуємо в майбутнє нашого суспільства», — підкреслив Є.БУЗЕК.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути