chrome firefox opera safari iexplorer

Майже три чверті киян за рік стали біднішими

11 квітня 2011 о 15:46

Більшість киян (73,9%) засвідчила те, що за останні 12 місяців їхнє матеріальне становище погіршилось.

При цьому 22,8% опитаних зазначили, що їхнє матеріальне становище не змінилось. Лише 1,3% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось, а 2% не змогли визначитись.

Такі результати опитування, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики у березні поточного року.

Кожній п’ятнадцятій родині киян (6,5%) не вистачає грошей навіть на їжу, а двом п’ятим (41,8%), хоча й вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно.

Абсолютну більшість мешканців столиці (97,2%) тією чи іншою мірою хвилює зростання цін. Не хвилює зростання цін лише 1,8% опитаних.

Половина киян (50,3%) вважає, що головним винуватцем нинішнього стрімкого зростання цін є як нинішня, так і попередня влада однаковою мірою. При цьому 31,8% опитаних вважають головним винуватцем зростання цін нинішню владу, а 7,4% – попередню владу. Разом з тим, 7,3% дотримуються думки, що зростання цін – це об’єктивний наслідок світової кризи, а 3,2% не змогли визначитись.

Половина киян (53,4%) готова особисто відстоювати свої права та інтереси, беручі участь в акціях протесту – з них 28,1% готова брати участь прямо зараз, а 25,3% готові брати участь трохи пізніше, якщо життя і далі погіршуватиметься. Не будуть брати участь в акціях протесту за жодних обставин 37% мешканців столиці. Не змогли визначитись 9,6% опитаних.

Відносна більшість киян (35,5%) готова відстоювати рівною мірою соціально-економічні та політичні вимоги до влади. При цьому 29,9% київської громади готова відстоювати винятково соціально-економічні вимоги до влади, а 1,6% – винятково політичні вимоги до влади. Жодні вимоги не будуть відстоювати 25,3%, на змогли визначитись 7,7% опитаних.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути