chrome firefox opera safari iexplorer

Небайдужих киян закликають захистити Щекавицю

06 квітня 2011 о 11:39

У суботу, 9 квітня, о 12:00 Громадська ініціатива «Збережи старий Київ» ініціює прибирання території гори Щекавиця, а також акцію супротиву проти будівництва, яке там відбувається.

Активісти закликають захистити «ікону Києва — легендарну гору Щекавицю від повного зникнення під фундаментом елітної будівлі».

Вони нагадують, що територія Щекавиці — це особлива ландшафтна та історична зона. Це одна із трьох гір, на котрих, згідно з літописним переказом, оселились засновники Києва — Кий, Щек і Хорив.

Проте, зараз гору збираються зруйнувати та звести елітну будівлю. Частина ландшафту Щекавиці вже була нещадно знищена бульдозерами, а дерева, що височили там, вирубанi.

«Не дамо варварам схоронити священний символ національної української культури!», — закликають представники Громадської ініціативи «Збережи старий Київ»

«Рідна країна»

23 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Козицький
(1893, с. Летичівка, Черкаська область – 1960) – український композитор, музикознавець, педагог, громадський діяч. Один з організаторів і керівників Музичного товариства імені Миколи Леонтовича.
Ой одна я, одна, Як билиночка в полі, Та не дав мені бог Ані щастя, ні долі. Тілько дав мені бог Красу – карії очі, Та й ті виплакала В самотині дівочій. (слова Тараса Шевченка, музика Пилипа Козицького)
Розгорнути