chrome firefox opera safari iexplorer

Почалася весняно-літня заборона на лов риби

02 квітня 2011 о 14:33

Українські рибалки — ховають вудки та сушать весла. Риба йде на нерест. Утримуватись від улюбленого захоплення доведеться два місяці.

Згідно з наказом Державного комітету рибного господарства України, заборона на лов риби у весняно-літній період її природного відтворення (нересту) в 2011 році діє з 1 квітня по 9 червня включно.

До 10 червня на рибогосподарських водоймах також заборонено проводити днопоглиблювальні й вибухові роботи, добування будівельних матеріалів у місцях нересту риби, , а також використовувати будь-які плавзасоби, окрім службових суден, які охороняють водойми.

До рибалок-любителів правила не такі суворі. Аматорський вилов риби дозволили у визначених місцях, але виключно з берега і тільки однією вудкою чи спінінгом, не більше трьох кілограмів риби на день.

Під час нерестового періоду інспектори посилять патрулювання водойм, спуску, кажуть, не буде нікому. Пильнуватимуть за порядком і з берега, і на воді. Пальним і технікою вже запаслися. Порушників каратимуть штрафами – 34 гривні за вилов у забороненому місці і окремо за перевищення добової норми — кожна рибина має свою ціну. Значне перевищення ліміту потягне на кримінальну справу.

За матеріалами ІCTV та karpela.com

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути