chrome firefox opera safari iexplorer

На Закарпатті виявили новий вид риби, який не водиться в Україні

01 грудня 2011 о 14:14

На Закарпатті після проведення морфометричних промірів встановили, що новий вид риби – це плитка паннонська (дунайська, Rutilus virgo).

Про це повідомили у Закарпатдержрибохороні.

Основною диференціальною ознакою від звичайної плотви є нижній рот у формі півмісяця, кількість луски бічної лінії і найголовніше – чорною очеревиною. Цього виду немає у переліку іхтіофауни не лише Закарпаття, але й України.

Плитку паннонську виявили під час проведення контрольного лову сектором іхтіології Головного управління Закарпатдержрибоохорони спільно з науковцями інституту рибного господарства УААН на ділянці річки Боржава між селами Бене та Квасово Берегівського району.

Метою робіт було підтвердити місце локалізації риби в зимовий період, визначити видовий та структурний віковий склад іхтіофауни на зимувальних ямах району.

Джерело: ZIK
Розділи: Довкілля Здорова

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути