chrome firefox opera safari iexplorer

У неділю кияни зможуть пройти безкоштовне медичне обстеження

07 квітня 2011 о 11:52

10 квітня з нагоди Всесвітнього дня столична влада влаштує інформаційно-оздоровчу акцію «День здоров’я в Києві», повідомляє офіційний сайт Київської міської влади.

Зокрема, з 12.00 до 15.00 перед будівлею Київської міської державної адміністрації на Хрещатику, 36 кияни та гості столиці зможуть проконсультуватись щодо стану свого здоров’я з різними фахівцями: ендокринологом, офтальмологом, стоматологом, синологом, дієтологом, невропатологом та іншими лікарями.

Відвідувачі також матимуть змогу отримати консультації стосовно можливостей оздоровлення, відмови від тютюнокуріння, схуднення, профілактики цукрового діабету, соціально небезпечних хвороб, вірусного гепатиту, захворювань горла. Протягом акції громадян ознайомлюватимуть з роботою сімейних лікарів, клінік, свої поради безкоштовно надаватимуть досвідчені психологи.

Також учасники акції матимуть змогу виміряти артеріальний тиск, пройти тестування на ВІЛ-інфікованість, тест на остеопороз, визначити свій біологічний вік. У всіх охочих буде можливість ознайомитися з процедурою виміру алкоголю в крові, а також навчитись надавати першу невідкладну допомогу.

Крім того, у цей день на Хрещатику киянам буде запропонована участь у показових уроках гімнастики та спортивно-оздоровчої ходьби, різноманітних конкурсах та розвагах.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути