chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці розпочався «Зелений тиждень»

12 квітня 2011 о 16:23

У Києві розпочався «Зелений тиждень», присвячений святкуванню Дня Землі. Цей екологічний проект підготовлений громадською організацією Український екологічний клуб «Зелена хвиля» за підтримки відділу преси, освіти і культури посольства США.

Триватиме свято Землі з 11 по 17 квітня: для всіх прихильників екології будуть проведені мистецько-практичні заходи в різних галереях, музеях та парках Києва. А завершиться «Зелений тиждень» у неділю, 17 квітня, яскравим святкуванням Дня Землі в Маріїнському парку із залученням театральних колективів, які втілюватимуть у життя виставу «Лісова казка».

Екологічна мода – крок назустріч природі

www.osvita.com

Столичний «Зелений тиждень» стартував показом екологічної моди «Дикий простір» відомого українського дизайнера Олесі Теліженко. 10 українських красунь на зеленій доріжці продемонстрували колекцію одягу, виготовлену з натуральних матеріалів. Місце проведення показу також було не випадковим, адже відбувалося в столичному Водно-інформаційному центрі (музеї води).

За словами Олесі Теліженко, природа для неї є головним джерелом натхнення, саме тому митець намагається використовувати у своїх роботах переважно натуральні тканини й матеріали. «Природа – це найголовніша субстанція краси, і тому, дивлячись на неї, неможливо залишатися байдужим. Із природою ти сам стаєш красивішим і натхненнішим», – розповіла перед показом дизайнер.

На переконання культурного аташе посольства США С'юзен Кліарі, екологічний погляд на моду визначає стиль життя. «Кожен із нас впливає на навколишнє середовище, починаючи від того, що ми купуємо, до того, що їмо та вдягаємо. Важко вигадати кращу акцію для відкриття тижневої програми Дня Землі, ніж подію, що поєднує в собі натуральність, природність у дизайні одягу і змусить нас замислитися над вибором, який ми робимо щодня – навіть коли вирішуємо, що вдягати», — зазначила вона на відкритті «Зеленого тижня» в Києві.

«Лісова казка» до Дня Землі

www.osvita.com

«Цього року ми вирішили торкнутися екологічної свідомості наших співгромадян через засоби мистецтва. Сподіваємося, що саме мова мистецтва не залишить нікого байдужим та створить простір для розвитку екокультури», – зазначила менеджер проекту «День Землі-2011. Лісова казка» Анна Сорока.

До речі, назва «Лісова казка» було обрано не випадково, адже 2011 рік проголошений Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародним роком лісів для підвищення обізнаності з питань сталого використання та збереження всіх типів лісів.

Саме тому цього року традиційний День Землі планується приурочити до теми лісів, а його святкування буде об'єднано темою «Лісова Казка».

Основою даного проекту є проведення серії мистецьких заходів екологічного спрямування та проведення фестивалю з нульовими викидами парникових газів, підрахунок кількості викидів CO2 від заходу та їх компенсація.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути