chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці стартував Європейський тиждень мобільності

18 вересня 2012 о 11:21

У Києві розпочалося святкування європейського свята раціонального розвитку транспорту – Європейський тиждень мобільності, що триватиме до 22 вересня.

Метою заходу є демонстрація переваги використання громадського та велотранспорту, а також переваги пішохідних прогулянок – замість шкідливого для довкілля та здоров’я використання автомобілів, повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Як один з прикладів повернення громадського простору усім мешканцям, у Києві буде звільнено від машин тротуари навколо площі Льва Толстого: тут будуть встановлені спеціальні кілки для обмеження заїзду автомобілів, а також працюватимуть представники ДАІ.

Для бізнес-компаній триватиме конкурс на визначення кращого велосипедного офісу: ті офіси, що облаштували для своїх працівників велопарковку, роздягальню, душ, будуть нагороджені дипломами та призами.

Крім того, 20 вересня о 18.30 розпочнуться безкоштовні велосипедні екскурсії вечірнім містом (можна взяти велосипеди в прокат!)

21 вересня з 10.00 до 16.00 проходитиме семінар «Транспортна система сучасного міста: методи планування», за участі експертів з мерії Мюнхена.

О 20.00 розпочнеться показ фільму про чеських велоактивістів «Auto*Mat»

22 вересня, о 10.00 – Я сьогодні без машини. Пішохідна Володимирська

Об 11.00 – велосипедний квест
О 12.00 – нагородження переможців конкурсу «Велопрацедавець року»
О 13.00 – Велопарад дівчат у червоному
О 14.00 – вручення приза переможцям радіо-вікторини

Також 22 вересня, у всесвітній День без авто, буде облаштована пішохідна зона на вулиці Володимирській (від бульвару Шевченка до Богдана Хмельницького). Тут городяни зможуть відчути шарм пішохідних вулиць, попити кави, покататися на велосипеді, а ввечері потанцювати під музику танго.

Європейський тиждень мобільності – міжнародна ініціатива, мета якої – інформувати людей про переваги раціонального розвитку транспорту: збільшення використання громадського транспорту, велосипедів та пішої ходи замість використання приватних автомобілів.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути